Woning opleveren

Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u uw woning netjes en schoon achter laat. De voorwaarden ontvangt u als bijlage bij de schriftelijke bevestiging van uw huuropzegging. De opzichter zal deze tijdens de inspectie toelichten. Om u alvast een idee te geven ziet u hieronder een aantal stappen die u moet nemen om de woning netjes en schoon op te leveren:

  • Laat de woning en berging achter zoals beschreven in het opnamerapport.
  • Laat geen vuil en afval achter. Let hierbij vooral op aanrecht, kookhoek, douche en toilet.
  • Leeg de containers.
  • Laat de tuin netjes achter.
  • Alles wat oorspronkelijk bij de woning hoort, moet aanwezig zijn.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik heb de huur opgezegd. Ik krijg een voorinspectie. Wat is dat?

Algemeen

Tijdens een voorinspectie loopt onze opzichter samen met u de woning door. Wij vertellen u wat in uw woning kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. U ontvangt een rapport, waarin de opleverafspraken staan. U kunt zelf zorgen voor een juiste oplevering of dit tegen betaling door Thius laten doen. Levert u de woning niet volgens afspraak op, dan verrekenen wij de herstelkosten met u in de eindafrekening

Ik heb een rekening van de netwerkbeheerder Liander ontvangen, wat nu?

Algemeen

U kunt bezwaar maken bij Liander via de QR-code in de brief. U kunt dan een kopie van de factuur en het huurcontract naar Liander sturen. U kunt ook een kopie/foto van de brief naar ons sturen via de mail info@thius.nl of opzichters@thius.nl. Dan handelen wij het verder af voor u.