Zonnepanelen

Op steeds meer daken zie je zonnepanelen liggen. Dat is niet voor niets. Zonnepanelen worden steeds interessanter, zeker nu met de stijgende energieprijzen. Zonnepanelen wekken energie op uit zon- en daglicht. Deze energie wordt omgezet in stroom. Zo kan er worden bespaard op de energielasten en is het goed voor het milieu.

Tot nu toe heeft een deel van onze woningen (behalve hoogbouw) zonnepanelen. De komende jaren krijgen de huurders van woningen die nog geen panelen hebben, maar daarvoor wel geschikt zijn, ook een aanbod. Dat doen we niet bij nieuwbouwwoningen vanaf 2002 en woningen met zonneboilersystemen. Wij kunnen niet al onze woningen in één keer van zonnepanelen voorzien. Dit doen we stapsgewijs. Het kan voorkomen dat uw woning niet geschikt is voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld door de ligging van het dakvlak of te veel schaduw door bomen. U ontvangt dan geen aanbieding.

Wanneer is mijn woning aan de beurt?

Rechts op deze pagina vindt u de planning voor 2024. Deze planning is onder voorbehoud en kan altijd nog wijzigen. Bij het maken van de planning kijken we niet alleen of de woning geschikt is voor zonnepanelen, maar we hebben helaas ook te maken met een tekort aan materialen en mankracht bij de installatiebedrijven. 

Is uw woning aan de beurt? Dan krijgt u van Thius een aanbieding. Gaat u akkoord? Dan ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging. Het installatiebedrijf maakt met u een afspraak wanneer zij de panelen komen leggen.

Wat betaal ik voor de zonnepanelen? 

Wij vragen een vaste vergoeding voor de zonnepanelen (aantal panelen + 1 euro). Bijvoorbeeld: als u 9 panelen krijgt, dan betaalt u elke maand € 10. Dit bedrag gaat niet mee in de totale huurverhoging. Het exacte bedrag wat u gaat betalen staat op de aanbieding. Wij bieden maximaal 9 panelen aan. 

U ontvangt van ons een bevestigingsbrief binnen 1 maand. Het kan dus even duren voordat u een reactie krijgt. Wij verzamelen namelijk eerst de aanmeldingen van de straat of de wijk. Wij kunnen dan in één keer onze installatiebedrijven opdracht geven. Zo zorgen we ervoor dat we efficiënt gaan werken en geen onnodige kosten moeten maken. 

Veelgestelde vragen 

Klik rechtsboven deze pagina voor het overzicht met veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer (0344) 61 41 06.

De zonnepanelen installatie en/of app werkt niet

Is er iets mis met een zonnepaneel of met de app op uw telefoon? Dan kunt u contact opnemen met het installatiebedrijf die bij u de zonnepanelen hebben geplaatst. De gegevens vinden u op de instructiekaart bij de omvormer.

De telefoonnummers van de 3 bedrijven die voor Thius de zonnepanelen leggen:

  • Tentensolar

    0544 35 33 48

  • Het Solarteam

    085 065 7397

  • Kemkens Solar

    088 505 0300