Last van muizen of ratten?

Het wordt kouder en er is minder eten te vinden buiten. En dus trekt het ongedierte weer meer de woningen in. De aanwezigheid van een kat schrikt muizen af. En er zijn meer manieren om overlast van ongedierte te voorkomen.

De belangrijkste tip: zorg dat er geen etenswaren in of rond uw huis voor het pakken liggen. Sluit verpakkingen van voeding goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken. Ruim etensresten goed op of gooi ze weg. Stop vuilnis in afsluitbare bakken en laat geen vuilniszakken in huis, op uw balkon of in de tuin staan. Muizen en ratten knagen gemakkelijk door vuilniszakken heen. Regelmatig stofzuigen helpt tegen etensresten op de grond.

Als huurder bent u zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte. Thius komt hiervoor niet langs. Om knaagdieren te bestrijden, kunt u muizenvallen of bestrijdingsmiddelen aanschaffen. Blijft u last houden? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. Heeft u het idee dat er sprake is van een muizenplaag in uw straat? Neem dan contact op met de gemeente.