Ondertekening overeenkomst de Batouwe Tiel

Dinsdag 7 juli ondertekenden Stichting Thius en bouwbedrijf De Vree en Sliepen op feestelijke wijze de aannemingsovereenkomst in verband met de renovatie van De Batouwe aan de Wadenoijenlaan in Tiel. Nadat eerder de bouwteamovereenkomst tussen beide partijen was getekend, is in het afgelopen half jaar binnen het team hard gewerkt aan de uitwerking van het programma van eisen van Stichting Thius. 

De voormalige serviceflat ondergaat een totale metamorfose waarvoor Thius €15 miljoen in het gebouw investeert.  De buitengevel wordt onder andere voorzien van compleet nieuw metselwerk en gevelbekleding. Dit resulteert erin dat de aanblik van deze jaren ’70 flat weer een eigentijdse uitstraling krijgt. De laagbouw aan de Wadenoijenlaan ondergaat eveneens een grote metamorfose, waarbij de nieuw te realiseren luifel bij de entree direct in het oog springt. Dit alles naar het ontwerp van de Tielse architect Pieter Wagter, van WagterKrijger architecten.

Naast de esthetische make-over die het gebouw ondergaat is met name de verduurzaming een groot issue in de transformatie. De opgave in ons land om het woningbezit in de komende decennia sterk te verduurzamen om aan de landelijke doelstellingen te voldoen wordt uiteraard ook op de transformatie van de Batouwe toegepast. 

Het resultaat van alle ingrepen is een flink aantal vernieuwde appartementen die aan de modernste eisen voldoen. De appartementen kennen een groot comfort door de forse isolatiemaatregelen. Daarmee ontstaan zeer comfortabele en energiezuinige appartementen die een zeer lage energielast kennen. De appartementen liggen op een prachtige plek met geweldig uitzicht en krijgen een zeer betaalbare huurprijs.

Na de renovatie zal de Batouwe bestaan uit 121 sociale huurappartementen. Er worden 107 twee-kamer appartementen gerealiseerd en 14 vier-kamer appartementen. Hierdoor biedt het gebouw woonruimte voor meerdere gezinssamenstellingen.

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Naar verwachting zal het pand over een jaar helemaal klaar zijn voor de nieuwe bewoners. Tot die tijd wordt er hard gewerkt om de prachtige plannen te realiseren!