Rookmelders, we zijn er mee bezig

Sinds 1 juli zijn rookmelders verplicht. Op iedere verdieping in uw woning die met een vaste trap bereikbaar is, hangen wij een goedgekeurde rookmelder op. Op dit moment lopen wij helaas vertraging op. Ook na 1 juli blijft u verzekerd tegen brand. Verzekeraars hebben hun voorwaarden nog niet aangepast voor 2022.

Thius kiest ervoor om rookmelders van een goede kwaliteit te plaatsen. Deze rookmelders laten wij ophangen door professionele installateurs. Zo weten we zeker dat de rookmelders op de juiste plek worden opgehangen. Naast leveringsproblemen van deze rookmelders hebben wij te maken met capaciteitsproblemen van installateurs. Echter, in de maanden juni en juli kunnen we weer 700 woningen van rookmelders voorzien.

Wie plaatst de rookmelders?
Om capaciteitsproblemen zoveel mogelijk te beperken hebben ervoor gezorgd dat de rookmelders door onze installatiebedrijven worden aangebracht. De bedrijven die dat voor ons doen, zijn Huisman Etech Services, installatiebedrijf de Leeuw, installatiebedrijf Berg Electro en installatiebedrijf AHC van Ommeren.

Ik heb nog geen rookmelder(s) gekregen
Wij verwachten dit project in 2022 en 2023 verder af te ronden. Voordat wij in uw buurt aan de gang gaan, ontvangt u van tevoren een brief. Hierin staat in welke periode de installateur bij u langskomt. Als u op dat moment niet thuis bent dan krijgt u een kaartje in de bus met het verzoek om te bellen voor het maken van een afspraak. Als u wel thuis bent maar het komt op dat moment niet uit, dan wordt er een afspraak met u gemaakt wanneer u wel kunt.

Ben ik dan wel verzekerd?
Vanuit de Nederlandse verzekeraars heeft het niet plaatsen van rookmelders nog geen gevolgen. Zijn de rookmelders nog niet geplaatst en breekt er brand uit, bent u dus gewoon verzekerd.