Vriendenhuis
Vriendenhuis, dé oplossing voor starters. Wij verbouwen eengezinswoningen en maken ze geschikt voor drie jongeren (18 - 27 jaar). Met behoud van je inschrijfduur bij Woongaard een mooie start richting je eigen plek.
Een Vriendenhuis is een eengezinswoning die wordt gedeeld door drie jongeren tussen de 18 en 27 jaar. In dit huis heeft iedereen zijn eigen slaapkamer, terwijl de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, berging en tuin gezamenlijk worden gebruikt.
Ideale combinatie
Bijzonder aan het eerste Vriendenhuis is dat jongeren zich als vriendengroep gezamenlijk kunnen aanmelden. Iedere huurder is individueel verantwoordelijk voor het betalen van zijn of haar deel van de huur. Het Vriendenhuis biedt een perfecte balans: je woont op jezelf, maar nooit alleen. Een ideale combinatie van zelfstandigheid en gezelligheid.
Inschrijftijd blijven opbouwen
Dit is niet alleen een unieke woonervaring, maar ook een mooie start om uiteindelijk door te stromen naar een zelfstandige woning. Een geweldige kans om op eigen benen te staan, zonder direct je inschrijfduur bij Woongaard te verliezen. Sterker nog: terwijl je gezellig samenwoont, blijf je gewoon inschrijftijd opbouwen!
Interesse? Laat het ons weten
Wil jij samenwonen met andere jongeren? Dan is dit jouw kans! Er komen twee Vriendenhuizen in Lienden beschikbaar. De woningen worden naar verwachting vanaf begin juli verhuurd.
Wil je op de lijst van geïnteresseerden staan?
Stuur dan vóór 19 mei 2025 een email aan de afdeling Verhuur: verhuur@thius.nl met de volgende informatie:
- Je naam, adresgegevens en emailadres en telefoonnummer
- Je leeftijd en je inkomen
- De gemeente waarin je nu woont (Let op: voorrang voor bewoners uit de gemeente Buren)
- Sta je ingeschreven bij Woongaard? En heb je al eerder zelfstandig gehuurd?
- Schrijf je je samen met anderen in of alleen? (geef de namen van eventuele medekandidaten ook aan ons door).
Het vriendenhuis aan de Baron van Tillweg 38




Het vriendenhuis aan de Groeneweg 7




Meer weten...
Een Vriendenhuis is een eengezinswoning die wordt gedeeld door drie jongeren tussen de 18 en 28 jaar. In dit huis heeft iedereen zijn eigen slaapkamer, terwijl de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, berging en tuin gezamenlijk worden gebruikt. Bijzonder aan het eerste Vriendenhuis is dat jongeren zich als
vriendengroep gezamenlijk kunnen aanmelden. Iedere huurder is individueel verantwoordelijk voor het betalen van zijn of haar deel van de huur. Het Vriendenhuis biedt een perfecte balans: je woont op jezelf, maar nooit alleen. Een ideale combinatie van zelfstandigheid en gezelligheid!
- Woonverleden: Wij hebben twee vriendenhuizen in Lienden (gemeente Buren). Om hiervoor in aanmerking te komen woon je momenteel in de gemeente Buren of heb je hier in het verleden gewoond. Dit bewijs je met een BRP-uittreksel (Basisregistratie Personen) inclusief adreshistorie.
- Inschrijving: Je staat ingeschreven bij Woongaard.
- Inkomen: Je levert een inkomensverklaring van de Belastingdienst (2023 of 2024) en drie recente loonstroken aan.
- Huishouding: Je vormt geen duurzame gemeenschappelijke huishouding met een andere kandidaat en jullie zijn geen partners volgens de wet.
- Capaciteit: Het aantal bewoners in een Vriendenhuis mag niet hoger zijn dan het contractueel vastgelegde maximum.
Nee. Als je een vriendenhuis huurt, hou je je inschrijving bij Woongaard én de inschrijfduur die je al had opgebouwd.
Iedere huurder is verantwoordelijk voor zijn maandelijkse deel van de huur. Ook worden er iedere maand servicekosten in rekening gebracht, voor onder meer het onderhoud van de tuin en het sanitair.
Als huurders zijn jullie samen verantwoordelijk voor een prettig en goed functionerend Vriendenhuis. Hiervoor maken jullie onderlinge woonafspraken. Daarnaast stelt Thius een huishoudelijk reglement op waarin belangrijke afspraken worden vastgelegd. Huurders van een Vriendenhuis hebben één vast aanspreekpunt bij Thius. Deze contactpersoon leren jullie kennen tijdens de intake en/of bij het ondertekenen van het huurcontract.
Nee, je hebt geen recht op huurtoeslag. Een kamer in een Vriendenhuis wordt beschouwd als een onzelfstandige woonruimte (je deelt bijvoorbeeld de keuken en hebt geen eigen voordeur), en hiervoor kun je geen huurtoeslag aanvragen.